Пръскане срещу кърлежи

Кърлежите са малки паякообразни насекоми с големина между 0,1 и 20 мм, което ги прави почти незабележими. Впивайки се в гостоприемник, те смучат кръв и отделят вещества против кръвосъсирване, с които пренасят зарази. Тези опасни паразити са заплаха както за хората, така и за домашни и селскостопански животни. Виреят безпроблемно по птици и гризачи, бездомни кучета и котки и намират гостоприемници на зелени площи, ливади, паркове, дворове, в мазета и тавани.

Ние от Агроинсект предлагаме професионално премахване на кърлежи, с което да Ви помогнем да се отървете от тях ефективно и трайно.

Какви трудности срещате при премахване на кърлежи

Кърлежите представляват опасност за здравето на хората и животните, тъй като пренасят много заболявания, някои от които с тежко протичане. Такива са кърлежовият енцефалит, марсилската тресла, кримската хеморагична треска, ку-треска, лаймска болест, туларемия и много други.

Опасни за здравето на хора и животни

Виреят в дома, по двора и по бездомни животни

Пренасят зарази

Какви решения за премахване на кърлежи ще Ви осигурим

За да се предпазите от тези насекоми, има два начина – да поръчате пръскане срещу кърлежи или да използвате репеленти, които ги отблъскват. Вторият способ обаче е само временно решение и не може да се приложи ефективно при животните.

За да си гарантирате спокойствие през пролетно-летния сезон, най-добре е да се доверите на фирма, която да обработи терените с концентрация на опасните паразити. Професионалното премахване на кърлежи се осъществява със специализирани препарати, които имат висока ефективност срещу тези паразити.

Кърлежите са активни от ранна пролет до късната есен. Ето защо професионалното пръскане срещу кърлежи е добре да се случи поне два пъти – преди активния им сезон, тоест през месеците април и май в зависимост от температурите, и в края на летния сезон – септември или октомври, за да се минимализира популацията, която ще презимува и ще бъде активна през следващата пролет.

Добре е преди обработката на площите да се премахнат сухи клони, листа, тревата да бъде окосена, за да се повиши ефективността на препарата. Зелените площи не бива да бъдат мокри, за да не се отмият химикалите. Ние използваме доказани в употребата препарати, които са фокусирани върху унищожаването на тези неприятни паразити, както и такива за борба с хлебарки, бълхи и други насекоми.

Ще започнем с търсене и третиране на гнездото

Ще използваме умело и премерено подходящи препарати

Ще използваме подходящи методи за третиране

Ще осигурим изгодни цени и гаранция за качеството на услугата

Защо да се обърнете към нас

Дългогодишен опит

Нашият опит – 30 години професионален пест контрол ни позволява да Ви предложим гъвкави и надеждни решения в борбата с всички видове насекоми и гризачи. Ако се доверите на нас и нашите услуги, ние ще Ви защитим трайно от нежеланите вредители и ще осигурим безпроблемно функциониране на Вашата дейност.

Индивидуални решения

Съобразяваме се с Вашите специфични изисквания и нужди и предлагаме изготвяне на индивидуални планове и решения за елиминиране на проблема. Благодарение на това Ви спестяваме ценно време и усилия.

Използване на химични препарати

Преценяваме дали е необходимо използване на химични препарати и кои са най-подходящи за целта според ситуацията. Важно е да знаете, че всички средства, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци.

Ограничаване на достъпа на вредителите до Вас

Създаваме ефективна бариера срещу навлизането на вредителите според добрите производствени практики. По този начин те ще стоят далеч от Вашия дом, офис или обект и няма да притесняват нито Вас, нито клиентите Ви.

Как работи услугата

Свържете се с нас

1

Свържете се с нас и споделете какви са вредителите в дома Ви и къде сте забелязали да се появяват

Избор на метод на обработка

2

Нашият експерт ще Ви изслуша внимателно и ще Ви ориентира за метод на обработка и цена

Решаване на проблема

3

След посещение и оглед на място нашите пест оператори ще определят колко сериозен е възникналия проблем и ще извършат всичко необходимо за решаването му

Карантинен срок на действие

4

След извършване на обработката ще получите допълнителни указания, свързани с карантинния срок на действие и евентуална необходимост от втора обработка

Допълнителни съвети

5

Ще получите допълнителни съвети свързани с предотвратяване на бъдещо разпространение, сигнали за наличие или отсъствие на вредители и др.

Протокол за извършената дейност

6

Ще Ви издадем протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на МЗ.

За кого е подходяща услугата

За училища и детски градини

Болници и здравни заведения

Търговски обекти

Складове, производство

Офис и административни сгради

Хотели и частни домове

Направи заявка
по телефон

+359 2 986 78 81

Свържи се с нас
по E-mail

Контакти

Разгледайте повече за нашите ДДД услуги
Услуги

Често задавани въпроси

Какво включва цената?
 • Оглед на обекта и установяване на проблемните зони преди обработката.
 • Професионална консултация за всеки конкретен случай.
 • Избор на подходящия препарат.
 • Обработката на обекта.
 • Издаване на протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на
  МЗ.
 • Препоръки и съвети за предотвратяване на повторна поява на вредителите.
Как се заявява час за обработка?
 • На телефоните за контакт, като обработките се извършват в удобно за Вас време.
Безопасно ли е за деца и домашни любимци?
 • Използваните препарати са абсолютно безопасни за животни и хора, но за Ваше спокойствие препоръчваме да освободите помещението по време на обработка, а след приключването ѝ да проветрите добре за 15-20 минути.
Нужна ли е предварителна подготовка на помещенията?
 • Трябва да се има предвид, че борбата с различните видове вредители се извършва по различен начин. Това се налага поради много причини, сред които са поведението на вредителите, времето, в което са активни, начинът на размножаване, както и тяхното естествено местообитание.
 • В повечето случаи не се налага предварителна подготовка от Ваша страна, ние ще се погрижим за всичко.