Пръскане срещу кърлежи

пръскане срещу кърлежи, унищожаване на кърлежи

Компанията Агроинсект предлага професионално унищожаване на кърлежи. Тези опасни паразити са заплаха както за хората, така и за домашни и селскостопански животни. Виреят безпроблемно по птици и гризачи, бездомни кучета и котки и намират гостоприемници на зелени площи, ливади, паркове, дворове, в мазета и тавани.

Кърлежите представляват опасност за здравето на хората и животните, тъй като пренасят много заболявания, някои от които с тежко протичане. Такива са кърлежовият енцефалит, марсилската тресла, кримската хеморагична треска, ку-треска, лаймска болест, туларемия и много други.

Пръскане срещу кърлежи – гарантиран успех

За да се предпазите от тях, има два начина – да поръчате пръскане срещу кърлежи или да използвате репеленти, които ги отблъскват. Вторият способ обаче е само временно решение и не може да се приложи ефективно при животните.

За да си гарантирате спокойствие през пролетно-летния сезон, най-добре е да се доверите на фирма, която да обработи терените с концентрация на опасните паразити. Професионалното унищожаване на кърлежи се осъществява със специализирани препарати, които имат висока ефективност срещу тези паразити.

Унищожаване на кърлежи – кога?

Кърлежите са малки паякообразни насекоми с големи между 0,1 и 20 мм, което ги прави почти незабележими. Впивайки се в гостоприемник, те смучат кръв и отделят вещества против кръвосъсирване, с които пренасят зарази. Активни са от ранна пролет до късната есен. Ето защо професионалното пръскане срещу кърлежи е добре да се случи поне два пъти – преди активния им сезон, тоест през месеците април и май в зависимост от температурите, и в края на летния сезон – септември или октомври, за да се минимализира популацията, която ще презимува и ще бъде активна през следващата пролет.

Добре е преди обработката на площите да се премахнат сухи клони, листа, тревата да бъде окосена, за да се повиши ефективността на препарата. Зелените площи не бива да бъдат мокри, за да не се отмият химикалите. Ние използваме доказани в употребата препарати, които са фокусирани върху унищожаването на тези неприятни паразити.

ДДД услуги за фирми

Виж повече

ДДД услуги за жилища

Виж повече