Колко често трябва да се пръска срещу хлебарки

пръскане срещу хлебарки

Хлебарките са най-упоритите и неприятни вредители, които обитават апартаментите и къщите. Размножават се с изключителна бързина, имат невероятен инстинкт за самосъхранение и лесно се адаптират, добивайки резистентност към отровите, които се предлагат свободно на пазара. Кога в такъв случай трябва да пристъпите към пръскане срещу хлебарки? Една от основните препоръки, за да не се налага да се борите постоянно с тези вредители, които причиняват болести, е спазването на добра хигиена в дома.

Не оставяйте остатъци от храна, редовно изхвърляйте боклука, почиствайте кухнята и трапезарията, като обърнете внимание на шкафовете и електроуредите и повърхностите под тях. Добре е един път годишно да третирате жилището с отрова срещу хлебарки.

Пръскане срещу хлебарки – специалистите знаят как

Това обаче не винаги е достатъчно. Както казахме, хлебарките развиват бързо резистентност към препаратите, предлагани в магазините. Ето защо, ако не успеете да се справите сами, е добре да се обърнете към специализирана фирма с дългогодишен опит в дезинсекцията. Компаниите, които професионално се занимават с пръскане срещу хлебарки, използват специфични препарати и отрови, които фокусирано унищожават тези вредители. Протоколът в такива случаи изисква жилището да се третира минимум два пъти – така се гарантира, че цялата популация, включително новоизлюпените насекоми, ще попадне в обсега на отровата. Първото пръскане унищожава по-голяма част от популацията, но имайте предвид, че снесените на скришно яйца може да не се повлияят от третирането. Затова второто пръскане е задължително, за да сте сигурни, че проблемът е решен.

Преди манипулацията трябва да направите няколко простички неща, за да е ефективно пръскането – освободете шкафовете под мивката, пространството под окачените в кухнята шкафове, както и кухненските плотове. Преместете мебелите, където е възможно, на разстояние от поне един сантиметър от стената. Пренесете приборите за хранене, съдовете за готвене, всички подправки и хранителни продукти на друго място. Осигурете достъп до отвора на вертикалните щрангове навсякъде в апартамента. След третирането е добре да не отмивате препаратите поне седем дни, за да имат оптимално въздействие.