Кои са активните сезони за хлебарките и как да се справим с тях?

Едно от най-ужасяващите неща, които може да се случи на всеки, е да се наложи да мисли успешни варианти за премахване на хлебарки. Веднъж появили се в апартамента или къщата, борбата с тях винаги е неравна. Това е така заради успешните им стратегии за оцеляване и набавяне на храна.

Кога се появяват хлебарките?

Хлебарки има целогодишно, но те са доста по-забележими през топлите сезони. Недейте да се заблуждавате – това, че не ги виждате през зимата, не означава, че те са се изпарили. Хлебарките стават по-активни с първите топли дни през пролетта. През май и до края на лятото присъствието им е доста видимо. Причината е, че обичат приятните температури. Оптимален за тях е диапазонът между 20 и 25 градуса. В летните жеги те обикновено се активизират нощем. Затова не са един и два разказите за нощно ставане и неприятна среща с тези гадинки.

премахване на хлебарки

Какво предлага пазарът за премахване на хлебарки?

Едва ли има човек, който да не се отвращава от хлебарки. Но по-големият проблем с тези домашни вредители е, че те са опасни. Естественият им хабитат са най-мръсните места, които може да си представите, заради което появата им носи огромен риск от сериозни зарази – салмонела, хепатит, дизентерия, но и разнообразни стомашно-чревни инфекции.

Лекарството? На пазара се предлагат множество опции за отрови, течни препарати, капани и други. Проблемът с този вид продукти е липсата на специализирано знание как оптимално да ги поставите, къде да напръскате. Но по-сериозната причина, поради която те рядко са ефективни е, че ако има хлебарки в апартамента, то вероятно голяма част от блока е „заразена“. В такъв случай се препоръчва да се третират и общите площи.

Професионалисти на помощ

Но ако търсите дългосрочно решение за премахване на хлебарки, то най-добре е да се обърнете към специалисти от реномирана компания за ДДД. Добрите фирми предлагат безплатен оглед и набелязване на фокусирани мерки. След това специалистите избират индивидуално за Вашия случай решение. Често този проблем може да се реши само с едно или две посещения. Затова се възползвайте от професионалните знания на борците с тези вредители и не губете месеци в самостоятелно „блъскане“ как да се отървете от хлебарките.