Как да се отървем от хлебарките у дома

Как да се отървем трайно от хлебарките у дома

Едва ли някой има нужда да бъде убеждаван, колко вредни и опасни са хлебарките. Те разнасят мръсотия, бактерии, яйца на опасни паразити, червеи, амеби. Замърсяват жилища и офиси, храната, продуктите в складовете.

Дори да сте взели твърдо решение да се справите с тях завинаги, по отношение на хлебарките „завинаги“ е просто невъзможно. Даже да успеете да ликвидирате тези в дома Ви и техните бързо излюпващи се поколения, нови ще нахлуват от канализацията, от съседите, от общите части на сградата.

Успешни домашни методи за унищожаване на хлебарки

Капани
Идеята при тях е гадинките да се хванат и независимо дали ще умрат или не, да не могат да избягат. Много популярен е вариантът с буркан (800 – 720 мл), на чието дъно има дебела филийка кромид (3-4 см) и вода – наравно с него. Привлечени от лука, те влизат в буркана, но не могат да излязат и се давят.

Примамки с отрова
Използвайте борна киселина – на гранули, на прах, като разтвор. Омесете топчета от равни части брашно, захар и киселина. Разпръснете ги под и зад шкафовете, електроуредите, отоплителните тела. Първо ще измрат възрастните, после – излюпените им малки, и накрая – каквото е успяло да се излюпи от третото поколение. Операцията ще завърши с успех след около два месеца. Но очаквайте опразнената територия скоро да бъде заета от други.

Можете да правите различни видове примамки, капани и захранки, да купувате от аптеките и магазините спрейове и отрови. Резултатът е един и същ – след няколко месеца хлебарките нахлуват отново.

Потърсете фирма, специализирана в унищожаване на хлебарки

Специалистите познават добре навиците на насекомите, разполагат с ефективни, безвредни за Вас, домашните Ви любимци и природата препарати. Наясно са на колко време трябва да се обработват жилищните и общите части на сградата, така че тя да е непривлекателна за досадните вредители.

Фирмата също няма да унищожи хлебарките завинаги, но пък със системната си дейност ще Ви отърве трайно от тях.