Унищожаване на стършели

Стършелите са най-големите жилещи насекоми. Може да ги различим по червеникавия цвят на главата. Те се хранят с други насекоми, дървесни и растителни сокове. Стършелите контролират популацията от насекоми и имат важна роля в природата. Принципно не са толкова агресивни като осите. Когато гнездото им е в близост до човека, направено в двор или градина, стават опасни, защото го защитават.

Поради сериозната урбанизация, все по-често се приближават към хората и се случва да бъдат открити гнезда в дворовете на къщи или дори вътре в тях на тавани или пристройки. Те могат да се заселват почти навсякъде, но най-често: В комини; Под керемиди; Под навеси; Слабо обитаеми къщи и вили;

Какви трудности срещате

Ако сте решили сами да се борите с проблема трябва да знаете, че над десет ужилвания от тях могат да бъдат смъртоносни дори за зрял човек, така че трябва да бъдете много внимателни ако видите гнездо на стършел. Рискови фактори за появата на стършели могат да бъдат наличието на сладки или подсладени храни, които са оставени на открито, както и откритите кофи за боклук.

Ако живеете в къща трябва да знаете, че стършелите могат да се намират и в подпокривните пространства, до където достъпът е по-труден. Възможно е да нямате представа, че над главата Ви има гнездо на стършели. Ако видите гнездо на стършели не ги безпокойте и потърсете професиона помощ

Нашествия върху открити храни и кофи за боклук

Завъждане в подпокривни пространства

Сериозни рискове за здравето при ожилване

Какви решения ще Ви осигурим

  • След като установим колко е сериозен проблемът ще изберем най-подходящия начин за борба
  • Третирането срещу стършели се извършва като се спазват всички мерки за безопасност. Нашите пест оператори имат защитно облекло и ползват висок клас оборудване.
  • След извършването на оглед нашите специалисти ще пристъпят към извършване на обработката на местата, където са установени гнездата на насекомите.
  • Не е необходим карантинен период, тъй като пръскането срещу стършели касае външни открити площи, дървета, или постройки в които не живеят хора.
  • Ще планираме обработването изцяло съобразно с Вас, така че да не се налага да съобразявате ежедневните си ангажименти с времето на третиране.
  • Има няколко вида препарати за унищожаване на стършели като се използва най-подходящият в зависимост от размера на гнездото, неговото местоположение, големината на популацията и др.

Ще започнем с търсене и третиране на гнездото

Ще използваме умело и премерено подходящи препарати

Ще използваме подходящи методи за третиране

Ще осигурим изгодни цени и гаранция за качеството на услугата

Защо да се обърнете към нас

Дългогодишен опит

Нашият опит – 30 години професионален пест контрол ни позволява да Ви предложим гъвкави и надеждни решения в борбата с всички видове насекоми и гризачи. Ако се доверите на нас и нашите услуги, ние ще Ви защитим трайно от нежеланите вредители и ще осигурим безпроблемно функциониране на Вашата дейност.

Индивидуални решения

Съобразяваме се с Вашите специфични изисквания и нужди и предлагаме изготвяне на индивидуални планове и решения за елиминиране на проблема. Благодарение на това Ви спестяваме ценно време и усилия.

Използване на химични препарати

Преценяваме дали е необходимо използване на химични препарати и кои са най-подходящи за целта според ситуацията. Важно е да знаете, че всички средства, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци.

Ограничаване на достъпа на вредителите до Вас

Създаваме ефективна бариера срещу навлизането на вредителите според добрите производствени практики. По този начин те ще стоят далеч от Вашия дом, офис или обект и няма да притесняват нито Вас, нито клиентите Ви.

Как работи услугата

Свържете се с нас

1

Свържете се с нас и споделете какви са вредителите в дома Ви и къде сте забелязали да се появяват

Избор на метод на обработка

2

Нашият експерт ще Ви изслуша внимателно и ще Ви ориентира за метод на обработка и цена

Решаване на проблема

3

След посещение и оглед на място нашите пест оператори ще определят колко сериозен е възникналия проблем и ще извършат всичко необходимо за решаването му

Карантинен срок на действие

4

След извършване на обработката ще получите допълнителни указания, свързани с карантинния срок на действие и евентуална необходимост от втора обработка

Допълнителни съвети

5

Ще получите допълнителни съвети свързани с предотвратяване на бъдещо разпространение, сигнали за наличие или отсъствие на вредители и др.

Протокол за извършената дейност

6

Ще Ви издадем протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на МЗ.

За кого е подходяща услугата

За училища и детски градини

Болници и здравни заведения

Търговски обекти

Складове, производство

Офис и административни сгради

Хотели и частни домове

Разгледайте повече за нашите ДДД услуги
Услуги