Унищожаване на оси

Осите са изкючително неприятни и опасни насекоми, които могат да бъдат сериозен проблем през дните от пролетта и лятото. Осите живеят в колонии и изграждат гнезда (осарници). Хранят се с нектар, както и с други насекоми. У нас най-често се среща Европейската жълта оса. Тя кръжи над сандвичи, напитки, храни и плодове на открито и закрито. Всички оси имат важна функция за опрашването на растенията и унищожаването на ред вредители.

Какви трудности срещате

Ако решите сами да се справяте трябва да се информирате много внимателно за правилните методи, да се оборудвате с нужните препарати, екипировка и средства за борба с вредителите. Носете сериозно защитно облекло при пряка борба с осите. Това може да бъде костюм за пчелари, включващ дълго покривало, ръкавици и шлем.

Осите имат жило и способност да жилят. С него вкарват отрова в жертвата. Тя е безопасна, причинява болка и подуване, но при хора с алергична реакция може да доведе до тежки последствия. Те не умират при жилене и са агресивни, ако са обезпокоени и могат да жилят многократно. Осите живеят в колонии /осарници/. Осарникът побира от 2000 до 5000 насекоми и е опасен за незащитен човек. Мобилизирано защитават агресивно гнездото си и заедно нападат в рамките на 15 сек. Защита на растенията – ако разполагате с градина, където отглеждате плодове с високо съдържание на захар, това би била добра предпоставка за развъждането на оси. За да се предпазите превантивно третирайте растенията с нужните препарати за борба срещу насекоми и болести.

Риск от ожилване и алергична реакция

Развитие на колонии с над 2000 оси

Нашествия върху растения в градината

Какви решения ще Ви осигурим

  • След като установим колко е сериозен проблемът ще изберем най-подходящия начин за борба
  • Третирането срещу оси се извършва като се спазват всички мерки за безопасност. Нашите пест оператори имат защитно облекло и ползват висок клас оборудване.
  • След извършването на оглед нашите специалисти ще пристъпят към извършване на обработката на местата, където са установени гнездата на насекомите
  • Не е необходим карантинен период, тъй като пръскането срещу оси касае външни открити площи, дървета, или постройки в които не живеят хора.
  • Ще планираме обработването изцяло съобразно с Вас.
  • Има няколко вида препарати за унищожаване на оси като се използва най-подходящият в зависимост от размера на гнездото, неговото местоположение, големината на популацията и др.
  • Навременна превенция – предприемането на мерки за предотвратяване на изграждането на гнезда в близост до вашата къща е най-добрият начин да избегнете потенциални проблеми;

Ще започнем с търсене и третиране на гнездото

Ще използваме умело и премерено подходящи препарати

Ще използваме подходящи методи за третиране

Ще осигурим изгодни цени и гаранция за качеството на услугата

Защо да се обърнете към нас

Дългогодишен опит

Нашият опит – 30 години професионален пест контрол ни позволява да Ви предложим гъвкави и надеждни решения в борбата с всички видове насекоми и гризачи. Ако се доверите на нас и нашите услуги, ние ще Ви защитим трайно от нежеланите вредители и ще осигурим безпроблемно функциониране на Вашата дейност.

Индивидуални решения

Съобразяваме се с Вашите специфични изисквания и нужди и предлагаме изготвяне на индивидуални планове и решения за елиминиране на проблема. Благодарение на това Ви спестяваме ценно време и усилия.

Използване на химични препарати

Преценяваме дали е необходимо използване на химични препарати и кои са най-подходящи за целта според ситуацията. Важно е да знаете, че всички средства, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци.

Ограничаване на достъпа на вредителите до Вас

Създаваме ефективна бариера срещу навлизането на вредителите според добрите производствени практики. По този начин те ще стоят далеч от Вашия дом, офис или обект и няма да притесняват нито Вас, нито клиентите Ви.

Как работи услугата

Свържете се с нас

1

Свържете се с нас и споделете какви са вредителите в дома Ви и къде сте забелязали да се появяват

Избор на метод на обработка

2

Нашият експерт ще Ви изслуша внимателно и ще Ви ориентира за метод на обработка и цена

Решаване на проблема

3

След посещение и оглед на място нашите пест оператори ще определят колко сериозен е възникналия проблем и ще извършат всичко необходимо за решаването му

Карантинен срок на действие

4

След извършване на обработката ще получите допълнителни указания, свързани с карантинния срок на действие и евентуална необходимост от втора обработка

Допълнителни съвети

5

Ще получите допълнителни съвети свързани с предотвратяване на бъдещо разпространение, сигнали за наличие или отсъствие на вредители и др.

Протокол за извършената дейност

6

Ще Ви издадем протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на МЗ.

За кого е подходяща услугата

За училища и детски градини

Болници и здравни заведения

Търговски обекти

Складове, производство

Офис и административни сгради

Хотели и частни домове

Разгледайте повече за нашите ДДД услуги
Услуги