Унищожаване на мухи

Външният вид на мухата, както и размерът й са различни, в зависимост от вида й. Домашните мухи имат невероятно висок репродуктивен капацитет. За един месец женската муха може да снесе над 2000 яйца. Обикновено те снасят върху храната, от която се хранят в този момент. Могат да оцеляват навсякъде, където може да оцелее и човек. Oбитавайки нехигиенични места, мухите са носители на множество патогенни бактерии – гангрена, туберкулоза, дизентерия, антракс, чума и различни видове отравяния са само някои от болестите, предавани от тях.

Какви трудности срещате

Нашествието на мухи може да доведе до хранително отравяне и други заболявания, особено при уязвими групи като малки деца, възрастни хора и хора с отслабена имунна система. Мухите могат да причинят раздразнение и досада, особено когато гъмжат около хора или животни. Ако вече имате нашествие от мухи, има различни ефективни начини да го контролирате.

Единият вариант е да използвате капани за мухи или лепкави ленти, които могат да се поставят на места, където мухите са най-активни. Друга възможност е да използвате инсектициди, под формата на спрейове или мъгливи средства. Въпреки това е важно да използвате тези продукти внимателно и в съответствие с инструкциите, тъй като те могат да бъдат вредни за хората и домашните любимци, ако не се използват правилно. Познаването на навиците и предпочитанията на различните видове мухи е важно, защото може да помогне в усилията за превенция и контрол.

Хранителни отравяния и други заболявания

Раздразнения и досада за хора и домашни любимци

Какви решения ще Ви осигурим

В борбата с мухите се използват различни или комплексни мерки:

  • Профилактични мероприятия – замрежване на прозорците, поставяне на ленти на вратите и др.;
  • Физични методи – поставяне на инсектицидни лампи;
  • Поставяне на примамки – сухи и течни;
  • Химични методи – обработка с инсектициди с остатъчно действие. Прилага се при голяма численост на мухите в помещението, като  се прави опръскване на тавани и стени и други повърхности с биоциди. Избирателно се обработват повърхностите, върху които мухите почиват. Към препарата се добавят атрактанти и феромони. Ефективността на обработката е 30 дни и в много редки случаи се запазва през целия летен сезон.
  • След като установим колко е сериозен проблемът ще изберем най-подходящия метод за борба
  • След извършването на оглед нашите специалисти ще започнат обработка.
  • След приключване на обработката Ви препоръчваме помещението да остане затворено за поне два часа, без циркулация на въздуха.
  • След изтичането на карантинния период можете да проветрите за около 15-30 минути.
  • Ще планираме обработването изцяло съобразно с Вас, така че да не се налага да съобразявате ежедневните си ангажименти с времето на третиране.

Ще започнем с търсене и третиране на гнездото

Ще използваме умело и премерено подходящи препарати

Ще използваме подходящи методи за третиране

Ще осигурим изгодни цени и гаранция за качеството на услугата

Защо да се обърнете към нас

Дългогодишен опит

Нашият опит – 30 години професионален пест контрол ни позволява да Ви предложим гъвкави и надеждни решения в борбата с всички видове насекоми и гризачи. Ако се доверите на нас и нашите услуги, ние ще Ви защитим трайно от нежеланите вредители и ще осигурим безпроблемно функциониране на Вашата дейност.

Индивидуални решения

Съобразяваме се с Вашите специфични изисквания и нужди и предлагаме изготвяне на индивидуални планове и решения за елиминиране на проблема. Благодарение на това Ви спестяваме ценно време и усилия.

Използване на химични препарати

Преценяваме дали е необходимо използване на химични препарати и кои са най-подходящи за целта според ситуацията. Важно е да знаете, че всички средства, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци.

Ограничаване на достъпа на вредителите до Вас

Създаваме ефективна бариера срещу навлизането на вредителите според добрите производствени практики. По този начин те ще стоят далеч от Вашия дом, офис или обект и няма да притесняват нито Вас, нито клиентите Ви.

Как работи услугата

Свържете се с нас

1

Свържете се с нас и споделете какви са вредителите в дома Ви и къде сте забелязали да се появяват

Избор на метод на обработка

2

Нашият експерт ще Ви изслуша внимателно и ще Ви ориентира за метод на обработка и цена

Решаване на проблема

3

След посещение и оглед на място нашите пест оператори ще определят колко сериозен е възникналия проблем и ще извършат всичко необходимо за решаването му

Карантинен срок на действие

4

След извършване на обработката ще получите допълнителни указания, свързани с карантинния срок на действие и евентуална необходимост от втора обработка

Допълнителни съвети

5

Ще получите допълнителни съвети свързани с предотвратяване на бъдещо разпространение, сигнали за наличие или отсъствие на вредители и др.

Протокол за извършената дейност

6

Ще Ви издадем протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на МЗ.

За кого е подходяща услугата

За училища и детски градини

Болници и здравни заведения

Търговски обекти

Складове, производство

Офис и административни сгради

Хотели и частни домове

Разгледайте повече за нашите ДДД услуги
Услуги