Унищожаване на мравки

Семейство Мравки (от лат. Formicidae) спадат към разред Ципокрили и обитават различни биотопи в природата, в градска среда, както и в домовете на хората. В България се срещат видове от местната фауна, както и такива, внесени от чужбина. Мравките образуват колонии с размери, вариращи от няколко десетки хищни индивида до сложно организирани общества, съставени от милиони индивиди. Интересен факт е, че за да се образува нов мравуняк, са достатъчни 1 майка, 5 работнички и 20 ларви. Цикълът на развитие на мравките е яйце, ларва, какавида и имаго. Работничките са най-многобройни в гнездото. Развиват се от оплодени яйца, снесени от царицата, и изпълняват различни функции – отопляват гнездото, грижат се за царицата и потомството, за структурата на гнездото и т.н.
Мравките са преки или непреки тревопасни животни, хищници. Голяма част от тях са всеядни и се хранят дори с мърша. Много малко видове са тясно специализирани в консумацията на определен вид храна. Мравките са механични преносители на чума, туберкулоза, коремен тиф, дезинтерия и др. Привлича ги миризмата на гной, храчки и рани, като дори могат да влязат под превръзката на рана.

Ние от Агроинсект предлагаме ефективни начини за справяне с досадните насекоми. Опитът ни позволява да Ви осигурим надеждна и трайна защита срещу мравките във Вашия дом, офис или друг обект.

Какви трудности срещате

Борбата срещу мравките е трудна поради социалния им начин на живот и недостъпността на техните гнезда. За сметка на това появяването им в дома Ви е много лесно, особено ако не сте взели подходящи мерки срещу това. Рискови фактори са:

Tретиране на помещенията с неефикасни препарати

Неглижиране и съответно задълбочаване на проблема с времето

Нарушаване на хигиената

Какви решения ще Ви осигурим

Методите за борба с мравки се различават в зависимост от вида на препаратите, които се използват:

 • Прахообразни препарати с контактно действие – полепват по мравката и се пренасят в гнездото
 • Примамки – най-често под формата на гел, съставени от инсектициди и атрактанти (захар, мед, месо и др.). Примамките се пренасят от работничките в гнездото и ефектът настъпва от 3 до 14 дни след обработката
 • Препарати, от които се приготвят разтвори за пръскане – с тях се постига 95% успеваемост, като за гарантиране на дълготраен ефект, се налага пръскане на всички помещения в полазения от мравките обект. Ефектът от третирането настъпва на следващия ден. В зависимост от числеността на популацията в повечето случаи се налага повторно третиране 14 дни след първата обработка.

При обработка срещу мравки на открити площи те не трябва да се напояват или мият с вода няколко часа преди обработката и няколко часа след нея.

Ще започнем с търсене и третиране на гнездото

Ще използваме умело и премерено подходящи препарати

Ще използваме подходящи методи за третиране

Ще осигурим изгодни цени и гаранция за качеството на услугата

Защо да се обърнете към нас

Дългогодишен опит

Нашият опит – 30 години професионален пест контрол ни позволява да Ви предложим гъвкави и надеждни решения в борбата с всички видове насекоми и гризачи. Ако се доверите на нас и нашите услуги, ние ще Ви защитим трайно от нежеланите вредители и ще осигурим безпроблемно функциониране на Вашата дейност.

Индивидуални решения

Съобразяваме се с Вашите специфични изисквания и нужди и предлагаме изготвяне на индивидуални планове и решения за елиминиране на проблема. Благодарение на това Ви спестяваме ценно време и усилия.

Използване на химични препарати

Преценяваме дали е необходимо използване на химични препарати и кои са най-подходящи за целта според ситуацията. Важно е да знаете, че всички средства, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци.

Ограничаване на достъпа на вредителите до Вас

Създаваме ефективна бариера срещу навлизането на вредителите според добрите производствени практики. По този начин те ще стоят далеч от Вашия дом, офис или обект и няма да притесняват нито Вас, нито клиентите Ви.

Как работи услугата

Свържете се с нас

1

Свържете се с нас и споделете какви са вредителите в дома Ви и къде сте забелязали да се появяват

Избор на метод на обработка

2

Нашият експерт ще Ви изслуша внимателно и ще Ви ориентира за метод на обработка и цена

Решаване на проблема

3

След посещение и оглед на място нашите пест оператори ще определят колко сериозен е възникналия проблем и ще извършат всичко необходимо за решаването му

Карантинен срок на действие

4

След извършване на обработката ще получите допълнителни указания, свързани с карантинния срок на действие и евентуална необходимост от втора обработка

Допълнителни съвети

5

Ще получите допълнителни съвети свързани с предотвратяване на бъдещо разпространение, сигнали за наличие или отсъствие на вредители и др.

Протокол за извършената дейност

6

Ще Ви издадем протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на МЗ.

За кого е подходяща услугата

За училища и детски градини

Болници и здравни заведения

Търговски обекти

Складове, производство

Офис и административни сгради

Хотели и частни домове

Направи заявка
по телефон

+359 2 986 78 81

Свържи се с нас
по E-mail

Контакти

Разгледайте повече за нашите ДДД услуги
Услуги

Често задавани въпроси

Какво включва цената?
 • Оглед на обекта и установяване на проблемните зони преди обработката.
 • Професионална консултация за всеки конкретен случай.
 • Избор на подходящия препарат.
 • Обработката на обекта.
 • Издаване на протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на
  МЗ.
 • Препоръки и съвети за предотвратяване на повторна поява на вредителите.
Как се заявява час за обработка?
 • На телефоните за контакт, като обработките се извършват в удобно за Вас време.
Безопасно ли е за деца и домашни любимци?
 • Използваните препарати са абсолютно безопасни за животни и хора, но за Ваше спокойствие препоръчваме да освободите помещението по време на обработка, а след приключването ѝ да проветрите добре за 15-20 минути.
Нужна ли е предварителна подготовка на помещенията?
 • Трябва да се има предвид, че борбата с различните видове вредители се извършва по различен начин. Това се налага поради много причини, сред които са поведението на вредителите, времето, в което са активни, начинът на размножаване, както и тяхното естествено местообитание.
 • В повечето случаи не се налага предварителна подготовка от Ваша страна, ние ще се погрижим за всичко.