Унищожаване на молци

Молците са често срещан домашен проблем. Има около 30 вида молци като те проявяват особена активност през тъмната част на денонощието. Някои се хранят с дрехи, други с продукти, а има и такива, които живеят в мебелите и килимите на нашето жилище. И още нещо – молците не са само летящи създания, но и яйца (гниди) и гъсеници. 

Какви трудности срещате

За да се справим с тях първо трябва да определим вида на тези вредители. Хранителният молец най-често поразява брашната, варивата, ядките и сушените плодове. Той обича топлината, силната влага и липсата на вентилация. Дрешният молец се храни с вълна, памук, коприна, пух, перушина, кожа и дори с корици на книги.

Средствата, с чиято помощ можем да се отървем от тези досадници, са разнообразни. Доскоро се смяташе, че най-ефикасното средство е нафталина. Оказва се, че той не е особено ефективен, а според някои изследвания веществото може да причини ракови заболявания. Най-често се използват капани с лепило и феромон. Трябва да знаете, че има два вида капани за молци, единият вид е капан
за молци по дрехите, а другият за молци по храните.

Поразяване на брашна, варива, ядки, сушени плодове

Щети върху вълна, памук, коприна, пух, перушина, кожа

Какви решения ще Ви осигурим

В борбата с молците се използват различни или комплексни мерки:

  • Профилактични мероприятия – всички продукти трябва да бъдат съхранявани в плътно затворени стъклени буркани и/или метални кутии. Ако видите, че продуктите са поразени от молците хранителните стоки трябва да бъдат изхвърлени.
  • Пръскане
  • Поставяне на капани с лепило и феромон, който привлича мъжките молци върху лепящата плоскост. Това е класически капан, който има за цел да намали популацията на мъжките екземпляри. Ефектът е доста добър и наистина работи.
  • Ще посетим Вашия адрес и нашият пест оператор ще извърши оглед. Огледът е от изключително значение, за да се направи правилна преценка относно необходимите действия. По време на огледа се прави анализ относно наличието на молци.
  • Втора стъпка е изборът на метод на работа.
  • При обработка чрез пръскане срещу молци се използва контактен препарат, който трябва да влезе или в пряк контакт с молците, или молците да имат пряк контакт с обработена повърхност. Прави се мащабна обработка на засегнатите зони.

След приключване на обработката Ви препоръчваме помещението да остане затворено за поне два часа, без циркулация на въздуха.
След изтичането на карантинния период можете да проветрите за около 15-30 минути.

  • поставяне на капани с лепило и феромон, който привлича мъжките молци върху лепящата плоскост.
  • Ще планираме обработването изцяло съобразно с Вас, така че да не се налага да съобразявате ежедневните си ангажименти с времето на третиране.

Ще започнем с търсене и третиране на гнездото

Ще използваме умело и премерено подходящи препарати

Ще използваме подходящи методи за третиране

Ще осигурим изгодни цени и гаранция за качеството на услугата

Защо да се обърнете към нас

Дългогодишен опит

Нашият опит – 30 години професионален пест контрол ни позволява да Ви предложим гъвкави и надеждни решения в борбата с всички видове насекоми и гризачи. Ако се доверите на нас и нашите услуги, ние ще Ви защитим трайно от нежеланите вредители и ще осигурим безпроблемно функциониране на Вашата дейност.

Индивидуални решения

Съобразяваме се с Вашите специфични изисквания и нужди и предлагаме изготвяне на индивидуални планове и решения за елиминиране на проблема. Благодарение на това Ви спестяваме ценно време и усилия.

Използване на химични препарати

Преценяваме дали е необходимо използване на химични препарати и кои са най-подходящи за целта според ситуацията. Важно е да знаете, че всички средства, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци.

Ограничаване на достъпа на вредителите до Вас

Създаваме ефективна бариера срещу навлизането на вредителите според добрите производствени практики. По този начин те ще стоят далеч от Вашия дом, офис или обект и няма да притесняват нито Вас, нито клиентите Ви.

Как работи услугата

Свържете се с нас

1

Свържете се с нас и споделете какви са вредителите в дома Ви и къде сте забелязали да се появяват

Избор на метод на обработка

2

Нашият експерт ще Ви изслуша внимателно и ще Ви ориентира за метод на обработка и цена

Решаване на проблема

3

След посещение и оглед на място нашите пест оператори ще определят колко сериозен е възникналия проблем и ще извършат всичко необходимо за решаването му

Карантинен срок на действие

4

След извършване на обработката ще получите допълнителни указания, свързани с карантинния срок на действие и евентуална необходимост от втора обработка

Допълнителни съвети

5

Ще получите допълнителни съвети свързани с предотвратяване на бъдещо разпространение, сигнали за наличие или отсъствие на вредители и др.

Протокол за извършената дейност

6

Ще Ви издадем протокол за извършената дейност, съгласно с Наредба номер 3 на МЗ.

За кого е подходяща услугата

За училища и детски градини

Болници и здравни заведения

Търговски обекти

Складове, производство

Офис и административни сгради

Хотели и частни домове

Разгледайте повече за нашите ДДД услуги
Услуги